Bent u inwoner van de gemeente koggenland? dan bent u wellicht al op de hoogte van het nieuwe glasvezel project. Afgelopen Dinsdag 03-04-2018 was het team van VDB Computers aanwezig bij de informatie avond van E-Fiber, E-Fiber is de partij die er voor gaat zorgen dat er in de hele gemeente Koggenland gelasvezel komt, mits er vooraf 40% van de woningen in Koggenland een contract afnemen. Wij begrijpen dat dit een hele opgave is en zijn er van overtuigt dat we deze minimale inschrijvingen moeten halen.

 

Koggenland telt bijna 10.000 huisaansluitingen waarvan bijna 2000 in het buitengebied. De aansluitingen in het buitengebied zijn veelal zeer traag en niet meer van deze tijd. Om er voor te zorgen dat Koggenland internet proof wordt is het van groot belang dat we inzien wat het belang van deze inschrijving is. Niet alleen voor ons eigen gebruik maar ook voor de toekomst van onze gemeente en onze na volgelingen.

Tevens heeft Koggenland een zeer groot buitengebied waardoor ongeveer 20% van de inschrijvingen zich in dit gebied bevinden, maar dan zijn we er dus nog niet we missen nog 20% en om het zeker te zijn 25%.

Wij begrijpen dat het hele glasvezel verhaal zeer ingewikkelde is en wij van VDB Computers willen u zo goed mogelijk ondersteunen in de keuze van glasvezel. We krijgen nu een kans waar veel mensen in Nederland alleen maar van kunnen dromen, mochten we deze kans niet aannemen dan zit het dik in dat we de komende 10 jaar geen glasvezel krijgen en dus nog verder achter gaan lopen.

Op de informatie avond hebben we gemerkt dat er veel vragen zijn en wij willen deze zo goed mogelijk beantwoorden. VDB Computers is voor veel mensen in de gemeente Koggenland een betrouwbare partner voor Hulpen en ondersteuning bij computer problemen en daardoor krijgen wij ook veel vragen over wat voor hen geschikt is.

Wij zijn diep in de materie gedoken waardoor wij u een degelijk advies kunnen geven in welke keuze u kunt maken. Natuurlijk zijn wij niet volledig onpartijdig omdat wij een samenwerkingen zijn aangegaan met Trined maar wij kunnen deze keuze wel onderbouwen.

Zoals u van ons gewend bent doen wij er alles aan om ons service niveau zo hoog mogelijk te houden en vertrouwen veel mensen op onze vakkennis waardoor wij een gedegen partij willen aanbieden en ondersteunen. In de eerste plaats zijn er in principe geen slechte partijen (ISP), alle partijen bieden een degelijke glasvezel verbinding aan voor concurrerende prijzen, waar zij het wezenlijke verschil kunnen maken is de service en klant contact.

Onderstaand zullen wij een tabel publiceren met de plus en minpunten welke volgens onze ervaring een duidelijk beeld schetst. Dit wil niet zeggen dat wij zeggen wat u moet doen, maar wel welke verschillen er zitten tussen de verschillende aanbieders.

Deze tabel zullen wij een dezer dagen publiceren, uiteraard pas na goed onderzoek.

Wat is glasvezel precies?

Glasvezel is een haardunne vezel, gemaakt van een speciaal soort glas. Informatie via glasvezel wordt op een snelle en betrouwbare manier verzonden met behulp van laserlicht. Door laserlicht met zeer hoge snelheid aan en uit te schakelen, worden digitale gegevens doorgegeven. De informatie verplaatst zich razendsnel door de glasvezel. Hoe sneller de laser aan en uit knippert, des te sneller kan de informatie over en weer worden gestuurd. Met glasvezel kan dit razendsnel. Signalen zoals tv, telefoongesprekken en up- en downloads via internet worden omgezet in een digitaal signaal. Het is vergelijkbaar met het seinen van een boodschap in morsecode met een zaklantaarn. Ook hierbij vormt een serie van punten en strepen de informatie.

Wat kunt u in de praktijk met glasvezel?

Over het glasvezel kunt u (net als over ADSL en kabel) internet, telefonie en televisie afnemen. Met glasvezel kunnen hogere internetsnelheden worden behaald dan met welk ander netwerk dan ook. In Nederland op dit moment tot wel 1 Gbps. En dan hebben technici de maximale snelheid over glasvezel nog niet eens kunnen achterhalen. Ook uniek: alleen bij glasvezel heb je mogelijkheid om voor pakketten te kiezen waarbij de uploadsnelheid gelijk is aan de hoge downloadsnelheid. Er is sprake van een symmetrische verbinding.